Barevný salát s klíčky
Suroviny
- 1 kávová lžička Omáčka sójová
 - 1 kávová lžička Sirup javorový
 - 3 ks Rajčata
 - 1 ks Chilli paprička
 - 1 ks Paprika zelená
 - 1 ks Paprika oranžová
 - 2 ks Cibulka lahůdková
 - 2 špetka Pepř cayenský
 - 2 špetka Sůl mořská
 - 1 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Čočka klíčky
 - 3 polévková lžíce Výhonky Alfalfa - vojtěškové klíčky
 - 2 polévková lžíce Limetková šťáva
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
 - 3 polévková lžíce Mungo klíčky
 - 1 polévková lžíce Slunečnice loupaná
 - 1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 162 kcal
 - Sacharidy 21 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 266 mg
 - Bílkoviny 6 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 542.2 mg
 - Vláknina 6743.8 mg
 - Vitamín A 6743.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 57.7 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
2-3 dny předem si necháme naklíčit čočku, mungo a vojtěšku.
 - 
                                2
Než začneme s přípravou salátu, naklíčenou čočku a vojtěšku promyjeme v sítu pod tekoucí vodou a necháme okapat. Omytá zralá rajčata pokrájíme na kostičky. Omyté papriky a chilli papričku rozkrojíme, odstraníme semínka, žebra, papriky pokrájíme a proužky, chilli posekáme nadrobno. Očištené stroužky česneku rozkrojíme na poloviny, z nich nakrájíme tenké plátky. Omytou lahůdkovou cibulku pokrájíme na tenké kroužky. Omyjeme si 1-2 snítky čerstvé majoránky, petrželky, otrháme z nich lístky. Nakonec přimícháme k zelenině klíčky.
 - 
                                3
Připravíme si zálivku: v misce smícháme olej s limetkovou šťávou, sirupem, solí, pepřem a sójovou omáčkou.
 - 
                                4
Zálivkou pokapeme připravený salát, ještě ho posypeme slunečnicovými semínky. Servírujeme přibližně po 1 hodině, aby salát natáhl do sebe zálivku.